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Melt In Your Mouth Meatloaf

January 21, 2011

“Clean up on aisle 3? Drool clean up on aisle 3, please!” You will be totally in for a drool fest with this awesome recipe.  I have been dying to make meatloaf.  Why I waited so long to do it? Umm…, not sure if I have a real good reason for that. My mom would say I’ve been lazy. I’d like to opt for busy.

“A limpiar el pasillo 3. !Por favor, limpia las babas del pasillo 3!”  Seguramente vas a babear con esta receta.  Me he estado muriendo por hacer meatloaf (pastel de carne).  ¿Por qué me demoré tanto? Hmm…., no creo que yo tenga una buena respuesta para eso.  Mi Mamá diría por pereza. Pero yo prefiero decir que he estado ocupada.

But I decided, now is the time. And boy am I so happy that I did.  The meatloaf came out sooooo tender and savory and the glaze on top…(…daydreaming…) Oh, I’m sorry, got lost dreaming about the sauce.  What can I say, it was perfect.  How do I know? Just the fact that after the first bite my husband LITERALLY jumped out of his seat and went back into the kitchen and did a happy dance. Where was my camera when I needed it?

Ya decidí, es el tiempo.  Uy, sí, es cierto, porque estoy tan emocionada.  El meatloaf salió tan blandito y sabroso y la salsa encima…(soñando…) Que pena, lo siento, me perdí soñando con la salsa. Que puedo decir, quedo perfecto. ¿Cómo supe? Solo he hecho de que despues del primer mordisco mi esposo LITERALMENTE  saltó de la silla, fue a la cocina y echó una danza de felicidad, ¿donde estaba mi camara cuando mas la necesitaba?

Ingredients: ground beef, eggs, onion, thyme, brown sugar, milk, saltine crackers, dijon mustard, ketchup, worcetershire sauce, cumin, salt, pepper

Ingredientes: carne molida, huevos, cebolla, tomillo, azucar morena, leche, saltinas, mostaza, salsa de tomate, salsa negra, comino, sal y pimienta

Take about 10 saltine crackers and put them in a ziploc bag.  Then grab whatever utensil is nearby and take out all your frustration on the crackers.  It’s cheaper than therapy.

Toma unas 10 saltinas y pónlas en una bolsita. Después, coge cualquier herramienta que esté cerca y sacale  la piedra a las saltinas.  Te cuesta menos que una cita con un terapeuta.

After calming down, counting to 10 and taking a swig of something strong to drink, add the milk and saltine crackers to a bowl and let it sit until all the liquid is absorbed. Then add your seasonings and the beaten eggs.

Después relajarte, cuenta hasta 10 y toma un trago de algo bien fuerte, agrega la leche y saltinas a un bol.  Dejalo hasta que se absorbe el liquido. Ahora agrega las especias y los huevos batidos.

Now grab the onion and your goggles and get a choppin’.  Oh, sorry the goggles are for the teary eyes from cutting onions. But if you find an alternative use for them in the kitchen, please go right ahead.

Con tus gafas (protectoras) pica la cebolla.  Déjame explicar, las gafas son para evitar que llores. Pero si encuentras otro uso para ellas en la cocina, adelante.

Take your meat and place into the breaded mixture and get ready to watch it all come together.

Pon la carne  en el mismo bol y ve como  se mezcla todo.

And we’re mixing…and we’re mixing…and we’re mixing…and we’re getting tired of mixing.

Y mezcla…. mezcla….. mezcla….. y ya estás cansado de mezclar.

Now dump all that wonderful goodness into a loaf pan and get ready to make the super savory sauce.  Sorry if that sounded corny but I just felt like saying it. Super savory sauce. Super savory sauce.  Try it!

Ahora echa todo en una refractaria para pan y prepárate para hacer la salsa súper sabrosa. Yo sé que suena cursi pero quería decirlo. Salsa súper sabrosa. Salsa Súper sabrosa. !Inténtalo tú!

Add the brown sugar, mustard and ketchup together in another bowl and stir together.

En otro bol agrega el azucar morena, la mostaza y la salsa de tomate y mezcla.

Now spread and spread and spread and then lick the bowl.  Oops, I meant keep spreading (Not really kidding. You can go back to licking the bowl again. I know you wanna). Now let it sit in the oven. When the smell becomes unbearable you’ll know that it’s done.

Ahora cubre la carne con la salsa y con tus dedos come la salsa.  Oh perdón, quise decir continua cubriendo la carne (Mentiras, vuelve a comer la salsa que queda en el bol.  Yo sé que quieres hacerlo). Ahora, al horno. Cuando ya no puedas esperar más porque el olor es demasiado tentador, estará listo.

Ingredients:

1lb ground beef

2 eggs

1 onion

1 thyme

1/2 cup milk

7-10 saltine crackers

2 tablespoons worcetershire sauce

cumin

salt and pepper

Sauce:

1/2 cup brown sugar

1 tablespoon dijon mustard

1 cup ketchup

Directions:

  1. Preheat oven to 350ºF/190ºC.  Put saltine crackers into ziploc bag and crush until crackers are finely crumbled.
  2. Place crackers into bowl and pour milk into bowl.  Allow to soak for a few minutes.
  3. Beat the eggs and add them ot the cracker/milk mix along with seasonings.
  4. Chop the onion and add to the same mix.
  5. Place the ground beef into the bowl and mix thoroughly.
  6. Place the mixture into a loaf pan.
  7. For the sauce: Mix the brown sugar, mustard and ketchup in a small bowl. Spread with a spoon.
  8. Bake for 45 min- 1 hr until the meatloaf is completely cooked.

Ingredientes:

1 libra de carne de res molida

2 huevos

1 cebolla

tomillo

1/2 taza leche

7-10 galletas saltinas

2 cucharadas de salsa negra

comino

sal y pimienta

Salsa:

1/2 taza de azúcar morena

1 cucharada de mostaza

1 taza de salsa de tomate

Preparación:

  1. Precalienta el horno 190ºC. Pon las galletas en una bolsa plástica y tritúralas muy bien.
  2. Coloca las galletas en un bol y agrega la leche. Deja que sea absorbida por unos minutos.
  3. Bate los huevos y ponlos en el bol con la mezcla de la leche y galletas junto con las especias.
  4. Pica la cebolla y agregala al bol.
  5. Pon la carne en el mismo bol y mezclalo todo.
  6. Viertelo en una refractaria para pan.
  7. Para la salsa: Mezcla el azúcar morena, la mostaza y la salsa de tomate en un bol. Cubre la carne con la salsa.
  8. Hornea de 45 min a 1 hora hasta que la carne esté completamente cocida.
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