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The Best Roasted Potatoes

January 21, 2011

My husband and I were watching Jamie Oliver one night and then I saw something that changed my life- roasted potatoes.  Oh, believe me, I’ve roasted potatoes a few times in my life.  But these bad boys are nothing like what I’ve made before. I’m so mad I only made enough for us two.

Mi esposo y yo estabamos viendo el programa de Jamie Oliver una noche y de repente vi algo que cambió mi vida  papas asadas. Créeme, he hecho papas asadas algunas veces en mi vida.  Pero éstas delicias son diferentes a las que he hecho antes.

I would give up my new dress size just to eat a bowl full of these guys.  I’m sure you’ll feel the same.

Aumentaré de talla de vestido por comer un plato más de éstas bellezas.  Estoy segura que te sentirías igual.

What you’ll need: Potatoes, thyme, bay leaves, a mandarine (or regular orange), olive oil, and butter

Lo que necestirás: papas, tomillo, laurel, naranja, aceite de oliva y mantequilla.

Start by peeling the potatoes and giving them a nice warm bubble bath. Boil for just 6-7  minutes leaving them par-boiled.

Empieza pelando las papas y agregalas al agua tibia.  Hiervelas de 6 a 7 minutos dejandolas semi-cocinadas.

Then once the time has passed, drain the potatoes and dump them into a bowl with the butter and seasonings. And just give it a toss in the bowl.  Yes, jerk the bowl around for a minute or two.  It helps the potatoes get crispy and on a side note it releases a smell like no other.

Cuando pase este tiempo, extrae el agua y pon las papas en un bol con la mantequilla y las hierbas.  revuelve el contenido del bol. Sí,  por unos minutos.  Esto ayuda que las papas queden crocantes y por otro lado el olor que producen es incomparable.

Now lay the potatoes out in your baking dish and just stare at it for a minute. (1, 2, 3…) Ok, enough because we gotta get cookin’.  Lay this in the oven and be patient because this will take a lot of time.  But it’s all worth the wait.

Ahora pon las papas en una refractaria y míralas fijamente por un minuto.  (1, 2, 3…) bien, ya basta porque tenemos que continuar cocinando.  Pónlas en el horno y sé paciente porque ésto va a tomar mucho tiempo, pero vale la pena.

Now zest a bit of the orange over the potatoes and eat up.

Raya un poco de naranja sobre las papas y cómelas.

I’d even opt to serve this with sour cream, drizzle a little E.V.O.O. (Extra Virgin Olive Oil) or creme frache if you have some. Or, just pop ’em in your mouth and listen to the crunchy sound of these crispy buttery savory potatoes.

También las comería con crema agria (en Colombia suero costeño), o  rociales  un poco de Aceite de oliva o crema si la tienes. Oh y lo mejor, lánzalas en tu  boca y escucha lo crocante de éstas sabrosas papitas.

Ingredients:

3lbs russet potatoes

sprinkle of thyme

sprinkle of dried bay leaves

olive oil

3 tablespoons butter

1 tablespoon zest of mandarine orange

Directions:

  1. Preheat your oven to 375ºF/190ºC.
  2. Wash and peel your potatoes and cut them into quarters.
  3. Fill your soup pot with water and put the peeled potatoes into the pot. Bring to a boil. Season lightly with salt. Boil for only 6-7 minutes leaving the potatoes par-boiled.
  4. Drain the potatoes and dump them into a bowl. Add the butter and seasonings to the potatoes.
  5. Toss the potatoes for a minute in the bowl helping it to crisp later in the baking process.
  6. Dump the potatoes into a 9×5 baking dish (or whatever dish fits the amount of potatoes) and stick it into the oven for 30 min until half-cooked.
  7. Remove the baking dish from the oven and drizzle the potatoes with olive oil. Set the dish back into the oven for another 45 minutes or until it’s perfect. Basically until it’s brown, crispy and bubbly.  You’ll smell when.

 

Ingredientes:

3 libras de papa pastusa

tomillo

laurel

aceite de oliva

3 cucharadas de mantequilla

1 cucharada de piel de naranja  rayada

Preparación:

  1. Precalienta el horno 190ºC
  2. Lava y pela las papas y cortalas en cuatro.
  3. Llena la olla con agua y pon las papas en ella a fuego caliente. Sazona con sal. Hierve de 6-7 minutos para que las papas queden medio cocinadas.
  4. Extrae el agua de la olla y pon las papas en un bol. Agrega la mantequilla y sazona las papas.
  5. Mueve las papas por un minuto, esto ayudara a que queden crocantes.
  6. Pon las papas en una refractaria de 23×11,5 cm y metelas en el horno por unos 30 min o hasta estén medio cocinadas.
  7. Sacalas del horno y rociales un poco de aceite de oliva  encima.  Vuelve a poner la refrectaria en el horno por 45 minutos más o hasta que estén perfectas.  Basicamente hasta que estén doradas, crujientes y burbujando. El olor te indicará cuando estén.
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2 Comments leave one →
  1. January 29, 2011 12:20 am

    i LOVE roasted potatoes.. that last pic is sooooo mouthwatering!

    • January 29, 2011 12:35 am

      Yeah, these were just to die for. And when you see the bubbles coming up and smell all that butter. It just makes for good eating. Thanks for the comment.

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